Ingrid Byström

Bild för Ingrid Byström

Ingrid Byström

Ingrid har studerat biologi och miljövetenskap på Göteborgs universitet. Hon har jobbat som miljöinspektör i nio år och som naturvårdsinformatör på Västkuststiftelsen. Där skrev hon texter till skyltar och foldrar för naturreservat och gjorde flera naturstigar. Hon har också arbetat med en utställning om länets miljökvalitetsmål, som finns på Ekocentrum.

Sedan 2006 har Ingrid frilansat som skribent för olika tidningar. Många av artiklarna har varit livsberättelser. Hon har också erfarenhet av att skriva artiklar för webben. Samtidigt som hon frilansat har hon arbetat inom äldreomsorgen.

Ingrids mål med att gå på Journalistlinjen är att få fler möjligheter att jobba som journalist för olika typer av media. Hon vill gärna kombinera sina kunskaper och erfarenheter inom miljö och naturvård med journalistiken.

Naturen är en viktig del av Ingrids liv även på fritiden. Hon är ofta i sommarstugan på Orust tillsammans med sin familj. Hon tycker om att promenera, cykla och träna. Större delen av året bor hon i Göteborg och tar gärna del av stadens kulturutbud.

Läsår:
2015-2016