Rättegången mot 25-årige mannen startade idag

Den 9-åriga flickan från Örgryte som kidnappades i början av november är ständigt rädd sa hennes psykolog under dagens rättegång. Hon lider av allvarlig posttraumatisk stressyndrom och mannen har Aspergers syndrom.

Imorse började rättegången mot den 25-årige mannen som kidnappade den 9-åriga flickan ifrån Örgryte. Under rättegången sa flickans psykolog att de 18 påtvingade timmarna i mannens bostad satt djupa spår hos flickan. Hon är ständigt rädd, klarar inte av att vara ensam, har mördrömmar och vill inte gå i affärer. Hon vill inte sova ensam på nätterna och säger att hon aldrig känner sig trygg, fortsatte psykologen.

Enligt ett psykologutlåtande beskrivs den misstänkte 25-åringen som sexuellt förvirrad. Han har tidigare haft en relation med en flera år yngre flicka och sagt att han har haft tvångstankar om att slå en liten flicka. Enligt beskrivningen lever 25-åringen sitt liv på nätet.

Åklagaren menar att mannen borde dömas till människorov. Olaga frihetsberövande anser mannen. Skillnaden i straffen är cirka tre års fängelse. Den 25-årige mannen kan inte ge någon förklaring till varför han attackerade flickan och drog in henne i sin bostad. Han säger att det var en impulshandling, rapporterar TT.

Rättegången var tänkt att avslutas idag, men tidsplanen höll inte och rättegången fortsätter på måndag.

(TT & SVT:s Västnytt)

Ämnesområde: Kidnappade flickan

Av Mikael Hermansson. Uppdaterad