Kungälv betyder mycket för Fredrik Sjöström

Förre NHL-proffset Fredrik Sjöström spelar idag för Frölunda Indians. Han minns tiden i moderklubben Kungälv/Ytterby Hockeyklubb med glädje.
– Det var där jag lärde mig grunderna, säger Fredrik Sjöström i en intervju till Fontin-Posten.

Fredrik Sjöström efter ett träningspass i Frölundaborg. Foto: Mikael Hermansson

Fredrik Sjöström, 29, uppvuxen i Kungälv började spela hockey som femåring för Kungälv/Ytterby Hockeyklubb.

   – Jag spelade där tills jag var 16 år så jag spelade där i ett decennium. Den tiden har betytt otroligt mycket för mig, säger Fredrik Sjöström.

Fredrik Sjöström har spelat i NHL-klubbarna: Phoenix, New York Rangers, Calgary och Toronto. Han skrev under förra säsongen på för Frölunda efter en mindre lyckad sejour i Färjestad. Han spelade även i Frölunda mellan 1999-2001, innan han drog till Nordamerika. Sjöström tror också att det är i Frölunda han kommer att avsluta karriären:

   – Troligitvis kommer jag inte avsluta karriären i Kungälv Hockey. Min förhoppning är att avsluta i Frölunda. Tiden får utvisa detta! Men man skall aldrig säga aldrig.

Idag bor Sjöström i Göteborg, men Kungälv betyder mycket för honom och han har kvar många minnen ifrån uppväxten.

   – Min mamma bor där idag och jag har många vänner där. Jag är där då och då. När jag spelade i NHL saknade jag familjen och vännerna. Men jag var också intresserad av vad som hände i Kungälv, hur det gick för Kungälv i hockeyn. Så ja, Kungälv betyder mycket för mig.

Har du något favoritställe i Kungälv?

   – Ja det får väl bli ”Oskars Pizzeria”, svarar han med ett leende på läpparna. Jag har känt Oskar länge och han har sponsrat min hockeyskola. Jag försöker svänga förbi där när jag är i Kungälv och hälsa på honom.

Ämnesområde: Ishockey Kungälv

Av Mikael Hermansson. Uppdaterad