Journalisternas egen poddshow

 

Relationen till kroppen. Relationen till livet. Och relationen till kuddar, kändisar och delfiner. 

Det var något av innehållet i den poddshow som Fontin-Postens reportrar arrangerade på höstterminens sista dag på Nordiska folkhögskolan. 

Poddprat. Här med Tove-Lina Öhrn, Johan Hörnlund, Louise Mannerfelt och Amadeus Johansson.

Under höstterminen har eleverna på Journalistiskt hantverk tränat på en mängd olika saker. Intervjuteknik, nyheter, radio, research, personporträtt.

Och poddande. 

Under ledning av jorunalisten Lovisa Fischerström, som läste på Nordiska 2012/2013, ställde journalistklassen samman en kavalkad av poddar som spelades upp för publik under höstterminens sista dag. 

Föreställningen var mycket uppskattad av såväl elever som lärare på skolan. Och av Lovisa Fisherström själv. Efteråt adresserade hon följande till klassen: 

- Det har varit superkul att få vara tillbaka på Nordiska, och att få jobba med er, blivande journalister! Dessutom med poddande, som ni nog förstått ligger mig varmt om hjärtat.

Poddshowen är den första i sitt slag på Nordiska. Föreställningen gjordes i samarbete med vislinjen som bidrog med två musikaliska inslag under showen. Presentatörer på scen var Louise Mannerfelt och Amadeus Johansson. 

Av Lars Carlsson. Uppdaterad